A coronavírus miatt minden a hollandiai magyar katolikusok illetve a Magyar Szövetség által (részben) szervezett összejövetel elöreláthatólag szept. 1-ig elmarad!!! Lsd. lentebb részletesen, két nyelven.

Tisztelt Olvasó!/Kedves Barátunk! Hága, 2020 május 25.
Mark Rutte holland miniszterelnök és a holland kormány rendelete értelmében, valamint a Holland Püspöki Konferencia döntése szerint a templomok Pünkösd utánig zárva lesznek.
Lehetséges, hogy ezután egyházi szolgálatot lehet tartani, de csak max. 30 fö részére, kávézás, AGAPE nélkül, a kötelezö 1,5 m betartásával, illetve a helységben kialakitott útvonal betartásával. Ez a templomok minden helységére vonatkozik.
A szabályokat csak akkor fogják enyhíteni, ha a fertözés nagymértékben visszaesik. Ebben az esetben szept. 1-töl max. 100 fö jöhet össze a 1,5 m betartásával.
A részben vagy egészében a Hollandiai Magyar Szövetség valamint a Hollandiai Magyar Katolikusok által szervezett rendezvények szept. 1-ig elmaradnak, úgy mint a Családi Nap és a Szent István napi ünnepség is. Erröl már e-mailben, FaceBook-on értesültek. Havas István atyának is tudomása van erröl.
Végtelen sajnálatunkra a Pünkösd hétfön tartandó Elsöáldozást el kell halasztanunk egy késöbbi alkalomra, melyröl a szülök és a gyermekek is értesültek. Havas atya a pünkösdi szentmisén néhány gondolatot fog intézni a leendö Elsöáldozókhoz. A közvetítés megtekinthetö szombaton 18.00-tól a live stream-en https://youtu.be/vsMCQR4klqU, illetve a bmkk.be honlapon is.
Ebben a szokatlan helyzetben nagyon fontos, hogy kapcsolatban maradjunk egymással. Bármilyen változás áll be a jelenlegi helyzetet illetöen értesíteni fogjuk. Akiröl tudjuk, hogy NINCS e-mailje és nincs FaceBook-on, azoknak kérjük, adják át az ilyen jellegü információt, kérésünket!
Kérésével, kérdésével forduljon alulírottakhoz e-mailen, telefonon vagy bármilyen digitális úton.
Szép nyarat, a dolgozóknak és tanulóknak pedig sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Tápai Katalin Leo Elshout
EKT elnök-h. Akolitusz, Imavezetö